OFICIUL NAȚIONAL PENTRU CULTUL EROILOR

Joi 06 iunie a.c., România își sărbătorește eroii!
12.07.2023


Ministerul Apărării Naționale organizează joi, 06 iunie, ceremonii militare și religioase cu prilejul Zilei Eroilor, sărbătoare națională a poporului român.
În Capitală vor fi depuse coroane de flori, începând cu ora 10.00, la Cimitirul Israelit Filantropia iar, de la ora 12.00, la Mormântul Ostașului Necunoscut - Parcul Carol I, la Monumentul Eroilor căzuți în misiune în teatre de operații și pe teritoriul României - Parcul Tineretuluila Monumentul Eroilor Patriei – Universitatea Națională de Apărare Carol I, la Cimitirul Militar Ghencea și la Cimitirul Eroilor Revoluției
De asemenea, Ministerul Afacerilor Interne organizează ceremonii la: Parcela eroilor de pe D.N. 1, la Monumentul Ultimul Străjer al CapitaleiMonumentul Eroilor Jandarmi din Parcul Cișmigiu și Monumentul Pompierilor din curtea bisericii Sfântul Gheorghe – Plevna. 
Manifestări similare vor avea loc în toate garnizoanele din țarăcu participarea reprezentanților autorităților locale, unităților școlare, cultelor religioase, asociațiilor de veterani și ai organizațiilor neguvernamentale.
Pe plan extern, reprezentanțele diplomatice ale României organizează ceremonii de cinstire a memoriei eroilor români căzuți și înhumați pe teritoriul altor state.
În toate lăcașele de cult se vor trage clopotele la ora 12.00, iar în instituțiile publice și unitățile de învățământ se va păstra un moment de reculegere în semn de omagiu pentru eroii Patriei. Festivitățile de comemorare vor începe după oficierea Sfintei Liturghii a Înălțării Domnului.