OFICIUL NAȚIONAL PENTRU CULTUL EROILOR

„O altfel de lecție de istorie: Știți ce se sărbătorește astăzi ?“.
22.08.2023


Vineri, 24 noiembrie 2017, în contextul manifestărilor dedicate comemorării Centenarului Primului Război Mondial, Oficiul Național pentru Cultul Eroilor a organizat, la Cimitirele eroilor români și italieni din Bulevardul Ghencea, activitatea „O altfel de lecție de istorie: Știți ce se sărbătorește astăzi ?“.
Manifestarea a marcat împlinirea a 100 de ani de la semnarea Armistițiului de la Focșani, parte integrantă a participării României la Marele Război și s-a desfășurat în parteneriat cu instituții de învățământ preuniversitar din municipiul București și din județul Ilfov - Liceele teoretice „Decebal“, „Dimitrie Bolintineanu” și Școala Gimnazială nr. 1 din Pantelimon - fiind un omagiu adus eroilor României Întregite.
În deschiderea activității, directorul Oficiului Național pentru Cultul Eroilor a prezentat câteva aspecte privind participarea Armatei române la Primul Război Mondial, evocând modul în care militarii români au luptat și au murit în Bătălia de apărare a Bucureștiului.
Elevii Florentina Vasile și Ștefan Maior au prezentat biografia eroului sublocotenent Ioan Marinescu, înhumat în Cimitirul eroilor din Primul Război Mondial, Ghencea militar, iar elevele Florea Emma Elena și Bălaș Veronica au recitat poemul „Eroilor Noștri“ .
La încheierea activității, elevii au depus flori și au aprins candele la însemnele de căpătâi și la osuarele eroilor români și italieni.