Noutati
 • Actualitate

  Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor anunţă lansarea, în data de 10.09.2018 a celei de-a XXXVII-a ediţii a concursului, cu premii, „Să nu ne uităm eroii!”. Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor lansează cea de-a VII-a ediţie a concursului Eroul meu de ieri şi de azi! în perioada 10.09-05.12.2018
  citeste...
 • Stire noua

  LOCURI DE GLORIE. MORMINTELE MARELUI RĂZBOI
  citeste...
 • Stire actuala

  Omagiu adus eroilor români înhumaţi la Worms, Republica Federala Germania
  citeste...

 

 
Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor (înfiinţat în baza Legii 379/2003 şi a HG 635/2004, cu completările şi modificările ulterioare):
 
- este organul de specialitate al administraţiei publice centrale destinat protejării mormintelor şi operelor comemorative de război, are personalitate juridică şi se află în subordinea Ministerului Apărării Naţionale.
- are ca scop elaborarea si asigurarea aplicării strategiei şi politicilor în domeniul mormintelor şi operelor comemorative de război.
- este continuatorul de drept al Aşezamântului Naţional Regina Maria pentru Cultul Eroilor, înfiinţarea sa reprezentând un pas important în alinierea legislaţiei şi practicii din România cu cea europeană din domeniu.
- îşi desfăşoară activitatea pe baza următoarelor principii:
            a) cinstirea eroilor patriei;
            b) respectarea demnităţii umane;
            c) nediscriminarea;
            d) toleranţa;
            e) pacea, reconcilierea şi înţelegerea între popoare;
            f) respectarea convenţiilor internaţionale şi a normelor dreptului internaţional umanitar.
 

 
Top