Noutati
 • Actualitate

  Ziua Eroilor
  citeste...
 • Stire noua

  Norme privind constatarea și sancționarea contravețiilor la nerespectarea reglementărilor referitoare la construirea, reamenajarea, modificarea, strămutarea, întreținerea și administrarea mormintelor si operelor comemorative de război
  citeste...
 • Stire actuala

  Cimitirul Eroilor Valea Uzului
  citeste...

 
CIMITIRE MILITARE ROMÂNEȘTI DIN AUSTRIA

Parcela eroilor români din Primul Război Mondial
Cimitirul Central Viena


Parcela eroilor români are numărul 68 A. Este alcătuită din două monumente și 12 însemne de căpătâi. Monumentul central are forma unei cruci, pe acesta aflându-se inscripția: „Urmați legea Domnului. Unii pre alții iubiți-vă”. La baza acestuia s-au fixat în ciment două plăci de marmură pe care sunt inscripționate, în ordine alfabetică, numele a 98 eroi români. Al doilea monument, de dimensiuni mai mici, este amplasat în partea stângă a parcelei românești, având inscripționate numele a 19 eroi români.

Cimitirul militar din Primul Război Mondial
Lebring, St. Margareten


Este amplasat la la 1,5 km de benzinăria din St. Margareten. Are o suprafață de 6.000 m2. În cadrul cimitirului au fost înhumați 1.233 soldați austro-ungari, 805 bosnieci, 437 italieni, 39 români prizonieri și un număr neprecizat de militari ruși și sârbi. Cele 39 însemne de căpătâi ale eroilor români sunt amplasate în 3 parcele aflate în dreapta aleii centrale.

Monumentul eroilor din Primul Război decedați în prizonierat 
Neusiedl am See, Burgenland


Amplasat vis-a-vis de biserica localității, în cimitirul civil, la extremitatea stângă a acestuia. Obeliscul are frontal o inscripție în limba sârbă, iar lateral-dreapta o inscripție în limba germană.
 

Parcela eroilor din Primul Război Mondial 
Leoben, landul Styria


Amplasată în cimitirul civil, pe Scheiterbodenstrße, nr.1, parcela reunește 40 însemne de căpătâi, distribuite pe 2 rânduri. Între cei înhumați aici au fost identificați și 5 eroi români. Starea de conservare a parcelei este bună. [foto1, foto2]

 

Parcela mixtă româno-rusă din Primul Război Mondial 
Trofaiach, landul Styria


Se găsește în cimitirul localității, la intrare, pe partea stângă. Parcela este alcătuită din 50 de însemne de căpătâi, dintre care 36 distribuite pe 10 rânduri, restul înconjurând monumentul central. Însemnele de căpătâi sunt inscripționate cu câte două-trei nume față/verso. Între acestea au fost identificate și numele a 88 de eroi români. Parcela este împrejmuită cu un gard viu și este foarte bine întreținută.
 Parcela eroilor din Primul Război Mondial 
Donawitz, land Styria


Amplasată în cimitirul localității. Monumentul central este o cruce masivă cu inscripția: „1914 – 1918.Her Ruhen Soldaten“, iar de-o parte și de alta a acesteia, sunt câte două plăci de marmură pe care sunt înscrise numele eroilor. Au fost identificați 30 de eroi români. 

 


Top