Noutati
 • Actualitate

  Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor lansează cea de-a VIII-a ediţie a concursului Eroul meu de ieri şi de azi! în perioada 15.05 – 15.11.2019 Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor lansează concursul cu premii „Să nu ne uităm eroii!” CUNOAŞTE-I PE CEI CARE AU LUPTAT PENTRU TINE
  citeste...
 • Stire noua

  LOCURI DE GLORIE. MORMINTELE MARELUI RĂZBOI
  citeste...
 • Stire actuala

  Concurs
  citeste...

 
Mausoleul eroilor de la Târgu Ocna
 

Mausoleul eroilor din oraşul Târgu-Ocna este situat la 34,8 km de municipiul Bacău, pe marginea şoselei Tg. Ocna – Comăneşti, având următoarele coordonate GPS: N 46 o 17 ’ 0 ’’; E 26 o 37 ’ 0 ’’.
Mausoleul este situat în apropierea dealului Măgura şi a fost ridicat în memoria ostaşilor români căzuţi în Primul Război Mondial. Este înscris în Lista monumentelor Istorice la poziţia BC-IV-m-A-00908.03.
Monumentul a fost construit între anii 1925-1938 din iniţiativa unui comitet local, după planurile arhitectului Constantin Ciogolea, cu sprijinul Societăţii „Cultul Eroilor“.
Lucrările au fost executate de către militari, fondurile fiind adunate prin subscripţie publică de către Mihai Teodoru, iniţiatorul şi preşedintele Comitetului.
În mausoleu sunt depuse osemintele a câtorva mii de oataşi români necunoscuţi.
Mausoleul este realizat din piatră, are înălţimea de 15 m, fiind compus din parter şi două nivele. În încăperile sale sunt expuse documente şi diverse obiecte prin care se evocă luptele purtate de români şi germani în vara anului 1917.
Top