Noutati
 • Actualitate

  Ziua Eroilor
  citeste...
 • Stire noua

  Un documentar despre restaurarea celui mai mare cimitir din afara granițelor țării, din Lambinowice, Polonia, în care sunt înhumați militari care au luptat în Primul Război Mondial.
  citeste...
 • Stire actuala

  Achizitii lucrări de restaurare și lucrări de execuție
  citeste...

 
Mausoleul eroilor de la Galați


 

Este situat în municipiul Galați, în Cimitirul „Eternitatea“. Cimitirul se află pe bulevardul George Coșbuc, nr. 221. Aici sunt înhumați, în morminte comune și în osuar, militari români și străini căzuți în bătăliile din Războiul pentru Independență, Primul și Al Doilea Război Mondial.

În mausoleu sunt depuse osemintele a 2.625 de eroi români, ruși, francezi.

A fost construit după planurile arhitectului Mihail Popescu. Primele lucrări la mausoleu au început în anul 1925 și au fost coordonate de generalul de divizie Ionescu Marin și continuate de generalul Florescu Mihail. Inaugurarea a avut loc în anul 1930.

Împunător prin dimensiunile sale, mausoleul este ridicat pe două nivele; primul, la demisol, iar celălalt, de forma unei terase împrejmuite cu grilaj din fier forjat. La o distanță de 1 m se află o incintă de beton placată cu marmură.

Pe plăcile din marmură sunt inscripționate numele eroilor cunoscuți, proveniți din fostul județ Covurlui, căzuți în Războiul pentru Independență, în Primul și al Doilea Război Mondial. În medalioane de porțelan se găsesc fotografii ale unora dintre aceștia.

Top