Noutati
 • Actualitate

  Ziua Eroilor
  citeste...
 • Stire noua

  Un documentar despre restaurarea celui mai mare cimitir din afara granițelor țării, din Lambinowice, Polonia, în care sunt înhumați militari care au luptat în Primul Război Mondial.
  citeste...
 • Stire actuala

  Achizitii lucrări de restaurare și lucrări de execuție
  citeste...

 
Mausoleul eroilor de la Focșani
 

Mausoleul eroilor români din Primul Război Mondial se află situat pe Bulevardul București nr.9 bis, în partea sudică a orașului Focșani, la 200 de metri de axul șoșelei, având următoarele coordonate GPS: N 45 o42 ’0’’; E 27 o11 ’0’’.
Monumentul se încadrează în categoria celor mai reprezentative edificii de acest gen din țară și este înscris în Lista Monumentelor Istorice la nr. 366, cu codul VN-IV-m-B-06592.
Lucrările de construcție au început în anul 1926 din inițiativă publică, cu sprijinul Societății Mormintele Eroilor Căzuți în Război, filiala Putna și al oficialităților locale.
Proiectul și construcția mausoleului au fost încredințate arhitectului State Baloșin. Lucrările au început în anul 1927 și au fost finalizate în cursul anului 1931.
La mausoleul din Focșani s-au făcut mai multe centralizări, în anul 1936 fiind înhumați în osuar 1.904 eroi, iar în morminte individuale (firide), 418 eroi, deci un total de 2 422 eroi.
Top