Noutati
 • Actualitate

  Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor anunţă lansarea, în data de 10.09.2018 a celei de-a XXXVII-a ediţii a concursului, cu premii, „Să nu ne uităm eroii!”. Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor lansează cea de-a VII-a ediţie a concursului Eroul meu de ieri şi de azi! în perioada 10.09-05.12.2018
  citeste...
 • Stire noua

  LOCURI DE GLORIE. MORMINTELE MARELUI RĂZBOI
  citeste...
 • Stire actuala

  Omagiu adus eroilor români înhumaţi la Worms, Republica Federala Germania
  citeste...

 
Omagiu adus Ecaterinei Teodoroiu,  prima femeie ofiţer combatant din Armata Română

În aula Alexandru Ioan Cuza a Ministerului Apărării Naţionale s-a desfăşurat, astăzi, 17 martie, şedinţa festivă dedicată împlinirii a o sută de ani de când Regele Ferdinand I a acordat Ecaterinei Teodoroiu gradul de sublocotenent, prima femeie ofiţer combatant din Armata Română.
La manifestarea organizată de Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor, la iniţiativa Asociaţiei Cadrelor Militare Femei în Rezervă şi în Retragere Slt. Ecaterina Teodoroiu, au participat reprezentanţi ai Guvernului României, Casei Regale, Primăriei municipiului Târgu Jiu, urmaşi ai eroinei, personalităţi culturale şi artisitice, membri ai Asociaţiei  Cercetaşilor Tradiţionali din România, precum şi elevi de la mai multe şcoli şi licee bucureştene.
Cu acest prilej, s-au conferit distincţii ale Ministerului Apărării Naţionale unor personalităţi care au contribuit la promovarea imaginii Eroinei de la Jiu şi la întreţinerea obiectivelor comemorative de război,  în contextul Centenarului Primului Razboi Mondial.
Top