Noutati
 • Actualitate

  Ziua Eroilor
  citeste...
 • Stire noua

  Un documentar despre restaurarea celui mai mare cimitir din afara granițelor țării, din Lambinowice, Polonia, în care sunt înhumați militari care au luptat în Primul Război Mondial.
  citeste...
 • Stire actuala

  Achizitii lucrări de restaurare și lucrări de execuție
  citeste...

 
Omagiu adus Ecaterinei Teodoroiu,  prima femeie ofițer combatant din Armata Română

În aula Alexandru Ioan Cuza a Ministerului Apărării Naționale s-a desfășurat, astăzi, 17 martie, ședința festivă dedicată împlinirii a o sută de ani de când Regele Ferdinand I a acordat Ecaterinei Teodoroiu gradul de sublocotenent, prima femeie ofițer combatant din Armata Română.
La manifestarea organizată de Oficiul Național pentru Cultul Eroilor, la inițiativa Asociației Cadrelor Militare Femei în Rezervă și în Retragere Slt. Ecaterina Teodoroiu, au participat reprezentanți ai Guvernului României, Casei Regale, Primăriei municipiului Târgu Jiu, urmași ai eroinei, personalități culturale și artisitice, membri ai Asociației  Cercetașilor Tradiționali din România, precum și elevi de la mai multe școli și licee bucureștene.
Cu acest prilej, s-au conferit distincții ale Ministerului Apărării Naționale unor personalități care au contribuit la promovarea imaginii Eroinei de la Jiu și la întreținerea obiectivelor comemorative de război,  în contextul Centenarului Primului Razboi Mondial.
Top