Stire actuala

Omagiu adus eroilor români înhumaţi la Worms, Republica Federala Germania 

În perioada 4-6 iulie a.c., ministrul apărării naţionale a efectuat o vizită de lucru în Republica Federală Germania, la invitaţia omologului german Ursula von der Leyen.
Cooperarea, dimensiune semnificativă a spaţiului european contribuie, cu siguranţă, la construirea unei lumi în care tragediile individuale şi colective ale primei conflagraţii mondiale, al căror Centenar îl marcheaza în prezent toate statele, nu vor mai fi posibile.
Marea Unire de la 1918 pe care o celebrează întreaga societate romanească anul acesta a fost posibilă prin jertfa supremă a peste 330000 de eroi români. Dintre aceştia, 168 îşi dorm somnul veşnic intr-un cimitir din Germania, la Worms.
Aflat în vizita în Germania, ministrul apararii nationale a adus un omagiu militarilor romani înhumaţi în Cimitirul central din Worms şi a depus o coroana de flori în memoria acestora.
Ministerul Apararii, prin Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor, are anul acesta în derulare proiectul de investiţie imobiliară pentru construirea Monumentului eroilor români din Primul Razboi Mondial în oraşul Worms din Republica Federala Germania.

 

Top